Sennep som tilbehør

Bagt grøntsagssauce

Ingredienser
1 knoldselleri (rødbeder eller andre grøntsager)
1 dl Bähncke Dijon Sennep
3 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber

Tilberedning
Bag knoldselleri med skræl i ovnen ved 200 grader 2 timer.
Pil skrællen af og blend den med resten af ingredienserne.

 

Tip: Kom 1 spsk. trøffelolie i saucen.

(Egnet til rå grøntsager, chips, brød, grissini, sandwich, kød eller som topping på fisk.)

 

Kornblomst sennep (lavendelsennep)

Ingredienser
5 dl Bähncke Grov Sennep
1 dl blomsterhonning
1 ½ dl tørrede kornblomster (lavendler, andre spiselige blomster)

Tilberedning
Rør ingredienserne sammen.

(Egnet til røget kød, simreretter, pølser, oste)

 

Rodfrugtsdressing

Ingredienser
1 skalotteløg (20 g)
2 dl Bähncke Taffel Sennep
2 dl koldpresset rapsolie
2 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker

Tilberedning
Hak skalotteløg og rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til f.eks. bagte rodfrugter, rå tyndstrimlede grøntsager, lune salater og asparges)

 

Rosenpeber vinaigrette

Ingredienser
2 dl Bähncke Dijon Sennep
4 dl olivenolie
4 spsk. lynghonning
2-3 spsk. rosenpeber
evt. tørrede blomster til pynt

Tilberedning
Pisk en vinaigrette. Knus rosenpeber og bland i. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

 

Tip: Brug hybenroseblade, lavendel, vaniljesalt, eller andre urter til at pynte din sennep af med.

 

Vinaigrette med fennikel

Ingredienser
2 dl g Bähncke Grov Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl hvid balsamico
10 g fennikelfrø

Tilberedning
Pisk en vinaigrette. Stød fennikelfrø og bland i vinaigretten. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

 

Sennepspesto med krydderurter

Ingredienser
50 g hasselnødder
20 g skalotteløg
3 fed hvidløg
1 dl hakkede friske krydderurter
4 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl olivenolie

Tilberedning
Finhak, hasselnødder, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter. Rør alle ingredienserne sammen.

(Egnet til salater med æble, pærer, frugter, tapas, brød, fisk, marineret og stegte sild og kød).

 

Rød hummus med sennep

Ingredienser
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
2 ds. kikærter uden lage (250 g)
100 g Beauvais Syltede Rødbeder
1 dl olivenolie
4 fed hvidløg
1 citron, saft herfra

Tilberedning
Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.

(Egnet til sandwich, dip på buffet, brød og pålægsanretninger.)

 

Svampesennep

Ingredienser
500 g blandende svampe
2 spsk. rapsolie
5 dl Bähncke Grov Sennep
½ dl citronsaft
3 spsk. frisk timian

Tilberedning
Steg svampene i rapsolie og hak dem groft. Bland de stegte svampe med Bähncke Grov Sennep, citronsaft og frisk timian.

(Egnet til kylling, vildtpålæg, kødpålæg, sandwich, tapas)

Tip: Prøv også at komme portvin eller cognac i din svampesennep.

 

Løgchutney med sennep

Ingredienser
5 løg (500 g)
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 spsk. rapsolie
8 spsk. honning
4 spsk. frisk timian
1 appelsin

Tilberedning
Skær løg i både og bag dem i ovnen med lidt olivenolie i ca. 20 min. ved 200 grader. Skær appelsin i fileter og del dem et par gange. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

(Egnet til ost, smørrebrød, kød og fisk.)

 

Marrakeshsauce

Ingredienser
2 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl Bähncke Mayonnaise
4 spsk. Bähncke Barbecuesauce
4 fed hvidløg
2 spsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen

Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til salater, burgere, sandwich, friterede grøntsager, kebabspyd og krydret mad.)

 

Nordisk dildmayo

Ingredienser
1 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 dl Bähncke Mayonnaise
5 spsk. hakket dild
1 citron, saft herfra

Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

(Egnet til rejer, sild, makrel, fiskefilet, fiskefrikadeller, sandwich brød, tapas og kød.)

 

Taffel vinaigrette med hvidløg

Ingredienser
2 dl Bähncke Taffel Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl citronsaft
2 fed hvidløg

Tilberedning
Pisk en vinaigrette og pres hvidløg i. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

 

Rustik Rygeostedressing

Ingredienser
2 dl Bähncke Grov Sennep
2 dl rygeost 10%
2 dl cremefraiche 18%
1 dl hakket purløg

Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til salater, røget sild, kartoffelsalater, smørrebrød og sandwich.)

 

Senneps Aioli

Ingredienser
5 dl Bähncke Mayonnaise
2 ½ dl Bähncke Grov Sennep
2 fed hvidløg

Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til kold fisk, røgvarer, madbrød, sandwich og burgere.)

Anvendte produkter

produkt Dijon Sennep Dijon Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150682)

produkt Grov Sennep Grov Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150681)

produkt Arffmanns Sennep Arffmanns Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150546)

produkt Mayonnaise Mayonnaise 800 g – 6 stk (Varenr. 150321)

Anvendte produkter

produkt Dijon Sennep Dijon Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150682)

produkt Grov Sennep Grov Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150681)

produkt Arffmanns Sennep Arffmanns Sennep

1 kg – 6 stk

(Varenr. 150546)

produkt Mayonnaise Mayonnaise 800 g – 6 stk (Varenr. 150321)

Værdi til dig i din indbakke

Få de bedste råd, tips og nyeste viden fra vores tværfaglige palette af fageksperter. De omdanner også fremtidens madtrends til værdifulde indsigter for dig.

Privatlivspolitik