Bagt grøntsagssauce
Ingredienser
1 knoldselleri (rødbeder eller andre grøntsager)
1 dl Bähncke Dijon Sennep
3 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber
Tilberedning
Bag knoldselleri med skræl i ovnen ved 200 grader 2 timer.
Pil skrællen af og blend den med resten af ingredienserne.
Tip: Kom 1 spsk. trøffelolie i saucen.
(Egnet til rå grøntsager, chips, brød, grissini, sandwich, kød eller som topping på fisk.)
Kornblomst sennep (lavendelsennep)
Ingredienser
5 dl Bähncke Grov Sennep
1 dl blomsterhonning
1 ½ dl tørrede kornblomster (lavendler, andre spiselige blomster)
Tilberedning
Rør ingredienserne sammen.
(Egnet til røget kød, simreretter, pølser, oste)
Rodfrugtsdressing
Ingredienser
1 skalotteløg (20 g)
2 dl Bähncke Taffel Sennep
2 dl koldpresset rapsolie
2 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker
Tilberedning
Hak skalotteløg og rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til f.eks. bagte rodfrugter, rå tyndstrimlede grøntsager, lune salater og asparges)
Rosenpeber vinaigrette
Ingredienser
2 dl Bähncke Dijon Sennep
4 dl olivenolie
4 spsk. lynghonning
2-3 spsk. rosenpeber
evt. tørrede blomster til pynt
Tilberedning
Pisk en vinaigrette. Knus rosenpeber og bland i. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)
Tip: Brug hybenroseblade, lavendel, vaniljesalt, eller andre urter til at pynte din sennep af med.
Vinaigrette med fennikel
Ingredienser
2 dl g Bähncke Grov Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl hvid balsamico
10 g fennikelfrø
Tilberedning
Pisk en vinaigrette. Stød fennikelfrø og bland i vinaigretten. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)
Sennepspesto med krydderurter
Ingredienser
50 g hasselnødder
20 g skalotteløg
3 fed hvidløg
1 dl hakkede friske krydderurter
4 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl olivenolie
Tilberedning
Finhak, hasselnødder, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter. Rør alle ingredienserne sammen.
(Egnet til salater med æble, pærer, frugter, tapas, brød, fisk, marineret og stegte sild og kød).
Rød hummus med sennep
Ingredienser
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
2 ds. kikærter uden lage (250 g)
100 g Beauvais Syltede Rødbeder
1 dl olivenolie
4 fed hvidløg
1 citron, saft herfra
Tilberedning
Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.
(Egnet til sandwich, dip på buffet, brød og pålægsanretninger.)
Svampesennep
Ingredienser
500 g blandende svampe
2 spsk. rapsolie
5 dl Bähncke Grov Sennep
½ dl citronsaft
3 spsk. frisk timian
Tilberedning
Steg svampene i rapsolie og hak dem groft. Bland de stegte svampe med Bähncke Grov Sennep, citronsaft og frisk timian.
(Egnet til kylling, vildtpålæg, kødpålæg, sandwich, tapas)
Tip: Prøv også at komme portvin eller cognac i din svampesennep.
Løgchutney med sennep
Ingredienser
5 løg (500 g)
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 spsk. rapsolie
8 spsk. honning
4 spsk. frisk timian
1 appelsin
Tilberedning
Skær løg i både og bag dem i ovnen med lidt olivenolie i ca. 20 min. ved 200 grader. Skær appelsin i fileter og del dem et par gange. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
(Egnet til ost, smørrebrød, kød og fisk.)
Marrakeshsauce
Ingredienser
2 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl Bähncke Mayonnaise
4 spsk. Bähncke Barbecuesauce
4 fed hvidløg
2 spsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen
Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til salater, burgere, sandwich, friterede grøntsager, kebabspyd og krydret mad.)
Nordisk dildmayo
Ingredienser
1 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 dl Bähncke Mayonnaise
5 spsk. hakket dild
1 citron, saft herfra
Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
(Egnet til rejer, sild, makrel, fiskefilet, fiskefrikadeller, sandwich brød, tapas og kød.)
Taffel vinaigrette med hvidløg
Ingredienser
2 dl Bähncke Taffel Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl citronsaft
2 fed hvidløg
Tilberedning
Pisk en vinaigrette og pres hvidløg i. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)
Rustik Rygeostedressing
Ingredienser
2 dl Bähncke Grov Sennep
2 dl rygeost 10%
2 dl cremefraiche 18%
1 dl hakket purløg
Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til salater, røget sild, kartoffelsalater, smørrebrød og sandwich.)
Senneps Aioli
Ingredienser
5 dl Bähncke Mayonnaise
2 ½ dl Bähncke Grov Sennep
2 fed hvidløg
Tilberedning
Rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til kold fisk, røgvarer, madbrød, sandwich og burgere.)