Sprøde juleruller med butterdej og sovsedip

butterdejsruller

INGREDIENSER 10 PERS.

Plantefars:
400 g NATURLI´ Formbar Fars
600 g tilberedte blandede grøntsager (hakket i mindre stykker)
½ tsk. stødte stjerne anis
1 tsk. stødte fennikelfrø
½ tsk. stødte nelliker
Salt og peber

Juleruller:
2 plader butterdej
1 æg til pensling
Sort og hvid sesam til drys eller lidt kanel

Til dyp:
Overskuds brun sovs fra juleserveringerne.

 

SÅDAN GØR DU:

Plantefars:

  1. Del butterdejspladerne på langs i 2 lige store strimler – eller i 4 for mindre snackstørrelser.
  2. Vend de blandede grøntsager sammen med NATURLI´ Formbar Fars og smag til med krydderier, salt og peber.

 

Juleruller:

  1. Overfør plantefarsen til en sprøjtepose og sprøjt den ud på butterdejen. Sprøjt en stribe langs midten af hver dejstrimmel.
  2. Fold dejen over farsen, så den dækker helt. Pres kanten med en gaffel for at lukke, og pensl med æg. Drys med sort og hvid sesam, eller lidt kanel.
  3. Bag rullerne ved 200 °C i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle på en rist eller hulplade, så bunden forbliver sprød. Servér med overskuds brun sovs fra juleserveringerne.

 

 

Tip: Har du rester af tilberedte varme grøntsager fra buffeten, kan du mikse dem direkte med frossen NATURLI´ Formbar Fars og krydderier – klar til at rulle i butterdej næste dag.
Plantefarsen
kan også mikses med lidt rester af sovs og kommes i et ildfast fad og bages med butterdej på toppen som en pie.

 

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)

butterdejsruller

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)