INGREDIENSER 10 PERS.
Plantefars:
400 g NATURLI´ Formbar Fars
600 g tilberedte blandede grøntsager (hakket i mindre stykker)
½ tsk. stødte stjerne anis
1 tsk. stødte fennikelfrø
½ tsk. stødte nelliker
Salt og peber
Juleruller:
2 plader butterdej
1 æg til pensling
Sort og hvid sesam til drys eller lidt kanel
Til dyp:
Overskuds brun sovs fra juleserveringerne.
SÅDAN GØR DU:
Plantefars:
- Del butterdejspladerne på langs i 2 lige store strimler – eller i 4 for mindre snackstørrelser.
- Vend de blandede grøntsager sammen med NATURLI´ Formbar Fars og smag til med krydderier, salt og peber.
Juleruller:
- Overfør plantefarsen til en sprøjtepose og sprøjt den ud på butterdejen. Sprøjt en stribe langs midten af hver dejstrimmel.
- Fold dejen over farsen, så den dækker helt. Pres kanten med en gaffel for at lukke, og pensl med æg. Drys med sort og hvid sesam, eller lidt kanel.
- Bag rullerne ved 200 °C i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle på en rist eller hulplade, så bunden forbliver sprød. Servér med overskuds brun sovs fra juleserveringerne.
Tip: Har du rester af tilberedte varme grøntsager fra buffeten, kan du mikse dem direkte med frossen NATURLI´ Formbar Fars og krydderier – klar til at rulle i butterdej næste dag.
Plantefarsen kan også mikses med lidt rester af sovs og kommes i et ildfast fad og bages med butterdej på toppen som en pie.