INGREDIENSER 10 PERS.
1000 g NATURLI´ Fars
Lasagneplader
2 løg
4 fed hvidløg
4 gulerødder, fintsnitte
4 stængler bladselleri, fintsnittet
4 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
Boullion
Frisks mozarella
Parmasanost
Salt og peber
Bechamelsauce:
75 g smør
75 g hvedemel
ca. 1/2 liter mælk
Revet muskatnød
Salt og peber
Stilke-pesto:
100 g stilke fra friske krydderurter. Fx basilikum, persille eller hvad du har.
2 dl olivenolie
100 g pinjekerner, som ristes.
2 fed hvidløg
100 g friskrevet parmesanost
Saft af ½ citron (kan udelades, men giver friskhed og balance)
Salt og peber efter smag
SÅDAN GØR DU:
Bolognese:
- Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i lidt olie. Tilsæt krydderier og derefter tomatpuré, og lad det sautere kort. Kom NATURLI’ Fars i gryden og steg et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad retten simre.
Bechamelsauce:
- Smelt smør i en gryde og pisk melet i, til du får en jævn melbolle. Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring, så sovsen bliver glat. Lad den koge igennem et par minutter, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Saml lasagnen:
- Saml lasagnen, pynt med stykker af mozzarella på toppen. Bag den i ovnen v. 200 grader i ca 25 min.
Stilke-pesto:
- Rist pinjekernerne let på en tør pande, til de får lidt farve. Kom stilkene fra friske krydderurter i en blender sammen med olivenolie, de ristede pinjekerner, hvidløg og parmesan. Blend til en ensartet pesto, og smag til med citronsaft, salt og peber. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra olie, hvis det er nødvendigt.
- Lad Lasagnen køle lidt af og pynt derefter med flager af parmesan og stilke-pesto.