Vegansk kikærtepostej
Ingredienser 10 pers.
100 g rød peberfrugt
100 g champignon
2 ds. Beauvais Økologiske Kikærter
1 løg
5 fed hvidløg
1 spsk. tahin
200 g kartofler
1 citron, saft herfra
½ dl olivenolie
½ dl soyafløde
4 spsk. soya
½ dl aquafaba
4 spsk. ristede sesamfrø
Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg hakket rød peber og champignon i lidt olivenolie på en pande og gem til senere.
- Hæld aquafaba fra Beauvais Økologiske Kikærter. Gem aquafaba til senere.
- Blend kikærterne sammen med løg og hvidløg. Tilsæt tahin, revne kartofler, citronsaft, olivenolie, soyafløde, soya, aquafaba, rød peber og champignon. Smag til med soya og friskkværnet peber. Bag kikærtepostejen i ca. 40 min. ved 200 grader.
- Anret evt. postejen med ristede sesamfrø og friske krydderurter.
Vegansk ægfri aioli
Ingredienser 10 pers.
6 spsk. aguafaba
1-2 spsk. Bähncke Dijon Sennep
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. citronsaft
4 ½ dl solsikkeolie
4 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
- Kom aquafaba, Bähncke Dijon Sennep, æblecidereddike og citronsaft i en skål. Pisk det sammen med en elmixer. Pisk nu solsikkeolien i, i en tynd stråle.
- Pisk til du har en cremet mayonnaise. Tilsæt pressede hvidløg og smag til med salt og peber.
Vegansk røræg af tofu
Ingredienser 10 pers.
800 g tofu, smuldret
2 spsk. kokosolie
4 spsk. gærflager
2 spsk. løgpulver
1 spsk. sennepspulver
1 spsk. gurkemeje
Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt kokosolie i en pande ved medium varme.
- Tilsæt den smuldrede tofu.
- Steg det i ca. 2 min. imens der røres. Tilsæt gærflager, løgpulver, sennepspulver og gurkemeje.
- Lad det simre godt sammen i ca. 2 min.
- Smag til med salt og peber.