Ingredienser 10 pers.
380 g mel
240 g sukker
200 g smør
1 æg
100 g hvid chokolade
5 æggeblommer
2 ½ dl piskefløde
3 dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce
Pynt (violer, guldstøv)
Sådan gør du
- Ælt mel og smør sammen i en skål til det har konsistens af parmesanost.
- Tilsæt 200 g sukker og saml mørdejen med æg og evt. lidt vand.
- Lad dejen hvile i 60 min.
- Rul mørdejen ud og beklæd en smurt tærteform. Bag mørdejen ved 200 grader i ca. 30 min.
- Smelt hvid chokolade over vandbad og pisk æggeblommerne stive med 40 g sukker. Pisk fløde til flødeskum.
- Vend den smeltede chokolade sammen med æggemassen og vend derefter flødeskummet i til en luftig mousse.
- Kom mousse i tærteformen, så der er plads til Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce.
- Stil tærterne på køl til moussen har sat sig.
- Server chokoladetærte med Den Gamle Fabrik Kirsebær Sauce og pynt.