Ingredienser 10 pers.
10 æg
250 g rugbrød
2 spsk. olivenolie
2 dl Bähncke Salat Mayonnaise
1 dl Bähncke Sød Fransk Sennep
1 friséesalat
10 skiver røget skinke
2 dl Beauvais Rødbeder i Tern
2 dl Bähncke Agurke Relish
Friske krydderurter (karse, dild, purløg, ærteskud)
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog 1 l. vand med 50 g salt og løgskaller.
- Kog æggene i 20 min. i en gryde og bank dem let mod køkkenbordet, så skallen revner forskellige steder.
- Læg æggene i saltlagen (de skal ligge der i 2-3 dage inden de er klar.)
- Skær rugbrød i meget tynde skiver (ca. 4 mm, evt. på en pålægsmaskine).
- Pensl rugbrødskiverne med olivenolie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rist rugbrødskiverne i ca. 2 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt.
- Tag rugbrøds chipsene ud af ovnen og drys dem med flagesalt.
- Hak ca. 2 dl friske krydderurter og bland med Bähncke Salat Mayonnaise og Bähncke Sød Fransk Sennep.
- Pil æggene og halver dem.
- Tag blommen ud og fyld urtemayonnaisen i hullet og kom blommen tilbage.
- Anret rugbrødschipsene med friséesalat, skiver af skinke, solæg, Beauvais Rødbeder i Tern, Bähncke Agurke Relish og friske krydderurter.