Ingredienser 10 pers.
500 g NATURLI´ Fars
750 g kartofler
4 spsk. olivenolie
2 løg
5 fed hvidløg
1000 g hakkede tomater
1 spsk. revet muskatnød
1 spsk. kanel
2 spsk. spidskommen
2 spsk. koriander
4 spsk. oregano
1 L mornaysauce
100 g gratineringsost
Friske krydderurter
Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Skær auberginer i skiver (ca. 1/2 cm tykke). Læg dem på en plade og drys lidt salt på, så noget af saften bliver trukket ud (ca. 15 min.).
- Sauter hakkede løg og hvidløg i en gryde. Kom tomater, krydderier og NATURLI´ Fars i. Lad simre i ca. 20 min. under låg. Smag til med salt og peber.
- Tør aubergineskiverne af. Pandesteg dem let gyldne i lidt olivenolie. Læg halvdelen af auberginerne i bunden af en gastrobakke. Fordel så halvdelen af tomatsaucen ovenpå. Næste lag er de sidste aubergineskiver – og den sidste tomatsauce. Sidste lag er kartoffelskiverne. Afslut med mornaysauce.
- Bages i ovnen ca. 25 min. ved 200 grader. Tag derefter ud og drys med gratineringsost og sæt den derefter tilbage i yderligere 15 min. Indtil kartoflerne er møre. Lad trække 10 min. inden servering. Drys med friske krydderurter