INGREDIENSER 10 PERS.
Forloren hare:
500 g NATURLI´ Formbar Fars
500 g hakket svinekød (8–12 % fedt)
2 løg finthakket
1 æg
200 g bacon i skiver
2 spsk. ribsgele
Salt og peber
Bagte rodfrugter:
1,5 kg blandede rodfrugter (f.eks. fennikel, gulerødder, knoldselleri, løg, persillerødder, pastinak)
500 g rødbeder
2 spsk. balsamico-glace
Olivenolie
5 kviste timian
3 kviste rosmarin
Salt
SÅDAN GØR DU:
Bagte rodfrugter:
- Skær rodfrugterne i grove stykker. Vend dem med hakket timian, rosmarin, olivenolie og salt. Kom dem i en gastrobakke og bag ved 180 °C, til de er gyldne og møre.
- Skræl rødbederne og vend dem i balsamico-glace og lidt salt. Bag rødbederne med de øvrige rodfrugter og vend dem undervejs, så de bliver glaserede og lækre.
Foloren hare:
- Hak løgene fint. Kom svinekød, plantefars, løg, æg, salt og peber i en røreskål. Rør farsen grundigt sammen med en K-spade, til den samler sig.
- Form farsen som en stor pølse og rul den ind i baconskiver. Bag ved 180 °C i 45 minutter.
- Tag haren ud og pensl med ribsgele. Bag yderligere 15 minutter. Lad den hvile 5–10 minutter før udskæring.
- Skær haren i skiver og anret med de glaserede bagte rodfrugter og klassisk brun sovs.
Tip: Erstat halvdelen af kødet med NATURLI’ Fars i klassikere som forloren hare eller græsk farsbrød. Du bevarer det velkendte udtryk – og tilføjer flere grøntsager. Plantefarsen tager godt imod krydderier og fungerer i stort set alle retter, hvor du normalt bruger fars.