Forloren ‘hurtigløber’

INGREDIENSER 10 PERS.

Forloren hare:
500 g NATURLI´ Formbar Fars
500 g hakket svinekød (8–12 % fedt)
2 løg finthakket
1 æg
200 g bacon i skiver
2 spsk. ribsgele
Salt og peber

Bagte rodfrugter:
1,5 kg blandede rodfrugter (f.eks. fennikel, gulerødder, knoldselleri, løg, persillerødder, pastinak)
500 g rødbeder
2 spsk. balsamico-glace
Olivenolie
5 kviste timian
3 kviste rosmarin
Salt

 

SÅDAN GØR DU:

Bagte rodfrugter:

  1. Skær rodfrugterne i grove stykker. Vend dem med hakket timian, rosmarin, olivenolie og salt. Kom dem i en gastrobakke og bag ved 180 °C, til de er gyldne og møre.
  2. Skræl rødbederne og vend dem i balsamico-glace og lidt salt. Bag rødbederne med de øvrige rodfrugter og vend dem undervejs, så de bliver glaserede og lækre.

 

Foloren hare:

  1. Hak løgene fint. Kom svinekød, plantefars, løg, æg, salt og peber i en røreskål. Rør farsen grundigt sammen med en K-spade, til den samler sig.
  2. Form farsen som en stor pølse og rul den ind i baconskiver. Bag ved 180 °C i 45 minutter.
  3. Tag haren ud og pensl med ribsgele. Bag yderligere 15 minutter. Lad den hvile 5–10 minutter før udskæring.
  4. Skær haren i skiver og anret med de glaserede bagte rodfrugter og klassisk brun sovs.

 

 

Tip: Erstat halvdelen af kødet med NATURLI’ Fars i klassikere som forloren hare eller græsk farsbrød. Du bevarer det velkendte udtryk – og tilføjer flere grøntsager. Plantefarsen tager godt imod krydderier og fungerer i stort set alle retter, hvor du normalt bruger fars.

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)

Værdi til dig i din indbakke

Få de bedste råd, tips og nyeste viden fra vores tværfaglige palette af fageksperter. De omdanner også fremtidens madtrends til værdifulde indsigter for dig.

Privatlivspolitik