Ingredienser 10 pers.
4 gåsebryst eller andebryst (ca. 2000 g)
2500 g rodfrugter (persillerod, gulerod, rødbede, selleri)
1 spsk. tørret timian
2 spsk. Bähncke Taffel Sennep
1 dl vindruekerneolie (eller olivenolie)
1-2 fed hvidløg
3 ½ dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce
½ grønkålsstok (500 g)
2 skalotteløg (40 g)
200 g Beauvais Asier
75 g valnødder
3 appelsiner (fileter til salat og saften til vinaigrette)
150 g fetaost
Friske krydderurter
Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at stege gåsebryst ved svag varme med skindsiden nedad (ca. 5 min.). Stil det afsmeltede fedt til side (ca. 1 dl). Krydr dernæst gåsebrystet med salt og peber og steg det færdigt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. til kernetemperatur på ca. 58-60 grader. Lad det trække i ca. 15 min.
- Skær rodfrugter i mundrette stykker. Kom dem i en gastrobakke og vend dem med gåsefedtet, timian, salt og peber. Steg rodfrugterne i ovnen ved 225 grader i ca. 25-30 min.
- Kom Bähncke Taffel Sennep i en skål og pisk med 2 spsk. appelsinsaft, vindruekerneolie, presset hvidløg, ½ dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce, salt og peber. Rip grønkålsbladene og bland dem i en skål med skalotteløgsringe, hakkede Beauvais Asier, valnødder, appelsinfileter, fetaost og kirsebærvinaigrette. Drys med friske krydderurter.
- Kog 3 dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce op på en varm pande. Glaser gåsebrystet deri og server med ovnstegte rodfrugter og grønkålssalat.