5-korns ragout med saltbagte løg og glaserede plantedeller

INGREDIENSER 10 PERS.

Ragout:
250 g 5-kornsblanding
3 grøntsagsbouillonterninger
4 gulerødder
4 løg
½ knoldselleri
2 fed hvidløg
50 g smør
50 g friskhakket persille
Skal af 1 citron

Saltbagte løg:
5 rødløg
5 skalotteløg
3 Roscoffløg
5 Zittauerløg
10 friske løg med top
Koldpresset rapsolie
Groft salt

Plantedelle fars:
500 g NATURLI´ Formbar Fars
1 spsk. sellerisalt
1 spsk. Herbes de Provence
1 tsk. muskatnød
15 hakkede soltørrede tomater
15 hakkede oliven uden sten
1 tsk. hvidløgspulver
2 dl vand
1 spsk. honning (til glasering)

 

SÅDAN GØR DU:

Ragout

Skyl 5-kornsblandingen, dæk med vand og tilsæt bouillonterninger. Kog ved lav varme, til kornene er møre – tilsæt evt. mere vand undervejs. Skær gulerødder, løg og selleri i brunoise. Hak hvidløg fint. Sautér grøntsagerne i smør, til de er møre. Vend de kogte korn i. Tilsæt lidt vand for at justere konsistensen og gøre retten cremet. Vend hakket persille i lige før servering, og smag til med citronskal og friskkværnet peber.

 

Saltbagte løg

Dæk en bradepande med groft salt. Skær roden af løgene (de må ikke falde fra hinanden). Placer dem med roden nedad på saltet og bag ved 180 °C i ca. 20 minutter. Afkøl løgene, pil skrællen af og skær i passende stykker. Lun dem før servering og vend med lidt rapsolie og en smule ekstra salt. Damp de friske løg med top, kort i letsaltet vand for at bevare sprødhed og farve.

 

Glaserede plantedeller

Kom alle ingredienser i en skål og rør grundigt med K-spade, til farsen er ensartet. Tril farsen til små kugler og læg dem på en bageplade. Bag ved 220 °C i 15 minutter. Pensl med honning, når de kommer ud af ovnen.

 

Tip: Brug også plantekuglerne i pitabrød eller i asiatiske serveringer med spicy dressing.

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)

Anvendte produkter

produkt Formbar Fars Formbar Fars

3 kg (varenr. 157439)

Værdi til dig i din indbakke

Få de bedste råd, tips og nyeste viden fra vores tværfaglige palette af fageksperter. De omdanner også fremtidens madtrends til værdifulde indsigter for dig.

Privatlivspolitik