Undgå madspild
FN’s fødevareorganisation estimerer, at omkring 32 % af den globale fødevareproduktion bliver spildt. What a waste.
Hos dig rammer evt. madspild dobbelt og skader både din køkkenprocent og klimaet. Hvorfor ikke gøre det til en sport at bruge råvarerne 100 %. Hvorfor ikke lægge sig i selen for at finde en ret, hvor det sidste blomkål eller den sidste squash på hylden kan spille en førsteviolin?
Brug skraldet
Vidste du, at du kan lave plantebaseret ’bacon’ af bananskræller marineret i soya og røget paprika? Eller at du kan lave en lækker sauce ved at indkoge syltelage i stedet for at smide den ud? Du kan også fermentere stort set alt fra det grønne køkken og fx bruge resultatet til en lækker chilisauce eller andet godt? Se hvordan og udforsk flere Tips & Tricks her.
Fermenteret grønt med agar-agar
Bananskrælsbacon
Barbados Hotsauce
Indkogt syltelage
Sure, salte citron-rester
Tørrede appelsinskræller