Vegansk chokolademousse

Ingredienser 10 pers.

270 g vegansk mørk chokolade
180 ml mandelmælk (gerne sød)
3 spsk. kokosolie
225 ml aquafaba (se metode under pkt. 7)
3 spsk. agavesirup

 

 

Sådan gør du

  1. Skær chokolade i stykker og kom det i en skål sammen med mandelmælken.
  2. Smelt massen over et vandbad. Smelt kokosolien i og lad den afkøle til ca. 30 grader. Pisk aquafaba stift når chokoladen er afkølet. Tilføj agavesirup når massen næsten er ved at være stiv.
  3. Bland ¼ af aquafaba i chokolademassen til den er næsten ensartet i farven. Rør derefter resten af aquafabaen i forsigtigt med en dejskraber.
  4. Kom massen i portionsforme og stil dem på køl mindst 3 timer og gerne natten over.
  5. Pynt chokolademoussen med chokoladespåner og evt. friske bær og mynte.
  6. Massen skal ikke være så stiv som til marengs, og piskeris og andre redskaber må ikke være våde under piskning af aquafaba (som med æggehvider).
  7. Aquafaba, den veganske erstatning for æg og æggehvider

    Aquafaba er en vegansk erstatning for æg og æggehvider til piskning. Det består af vandet fra kikærter og bønner.

    Sådan laver du Aquafaba: 
    30 g aquafaba kan erstatte 1 æg
    15 g aquafaba kan erstatte 1 æggeblomme.
    50 g aquafaba kan erstatte 1 ½ æggehvide.
    1 dåse Beauvais Økologiske Kikærter giver ca. 1 dl Aquafaba (130 g) eller 6-8 dl pisket skum.
    Prøv også Aquafaba fra Beauvais Økologiske Sorte Kikærter.

Værdi til dig i din indbakke

Få de bedste råd, tips og nyeste viden fra vores tværfaglige palette af fageksperter. De omdanner også fremtidens madtrends til værdifulde indsigter for dig.

Privatlivspolitik