Ingredienser 10 pers.
270 g vegansk mørk chokolade
180 ml mandelmælk (gerne sød)
3 spsk. kokosolie
225 ml aquafaba (se metode under pkt. 7)
3 spsk. agavesirup
Sådan gør du
- Skær chokolade i stykker og kom det i en skål sammen med mandelmælken.
- Smelt massen over et vandbad. Smelt kokosolien i og lad den afkøle til ca. 30 grader. Pisk aquafaba stift når chokoladen er afkølet. Tilføj agavesirup når massen næsten er ved at være stiv.
- Bland ¼ af aquafaba i chokolademassen til den er næsten ensartet i farven. Rør derefter resten af aquafabaen i forsigtigt med en dejskraber.
- Kom massen i portionsforme og stil dem på køl mindst 3 timer og gerne natten over.
- Pynt chokolademoussen med chokoladespåner og evt. friske bær og mynte.
- Massen skal ikke være så stiv som til marengs, og piskeris og andre redskaber må ikke være våde under piskning af aquafaba (som med æggehvider).
-
Aquafaba, den veganske erstatning for æg og æggehvider
Aquafaba er en vegansk erstatning for æg og æggehvider til piskning. Det består af vandet fra kikærter og bønner.
Sådan laver du Aquafaba:
30 g aquafaba kan erstatte 1 æg
15 g aquafaba kan erstatte 1 æggeblomme.
50 g aquafaba kan erstatte 1 ½ æggehvide.
1 dåse Beauvais Økologiske Kikærter giver ca. 1 dl Aquafaba (130 g) eller 6-8 dl pisket skum.
Prøv også Aquafaba fra Beauvais Økologiske Sorte Kikærter.