Ingredienser 10 pers.
200 g Havrefras
1 ½ l mælk
1 dl piskefløde
12 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
1 tsk. salt
2 spsk. tørrede hibiscus
Sådan gør du
- Hæld 1 l mælk op i en skål med 200 g havrefras. Lad det trække overdækket på køl i 60 min. Si mælken fra havrefrasen.
- Hæld piskefløde og mælk i den mælk der har trukket så du har ialt 1 liter mælk med smag af havrefras. Kasser havrefrasen.
- Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og salt.
- Varm mælk op til kogepunktet, i en gryde og vend den i æggesnapsen. Rør rundt og hæld den tilbage i gryden. Legér ismassen over svag varme og køl den af.
- Kom ismassen i en ismaskine og frys den til is. (Du kan også komme ismassen i en form og fryse den til is deri. Her tages den op i god tiden inden servering.)
- Server Havrefras is med knust Havrefras og tørret hibiscus.