Ingredienser 10 pers.
10 sildefileter (750 g)
10 blade grøn salat
2 skalotteløg (40 g)
2 kg petit kartofler
1 ½ dl olivenolie
1 citron, saft herfra
2 spsk. tørret timian
1 kg broccoli
5 dl Nemfisk Citronsauce
1 dl Den Gamle Fabrik Marmelade Boysenbær
1 dl Bähncke Agurke Relish
Friske krydderurter
Salt og peber
Sådan gør du
- Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.
- Fold dem ud og læg dem på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
- Vask og vend halve petitkartofler med skræl med 1 dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i en gastrobakke.
- Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
- Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
- Opvarm Hollandaise Saucen i en gryde.
- Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj, Bähncke Agurke Relish, K-Salat Hollandaise Sauce og friske krydderurter.