Gilleleje flækkesild

Ingredienser 10 pers.

10 sildefileter (750 g)
10 blade grøn salat
2 skalotteløg (40 g)
2 kg petit kartofler
1 ½ dl olivenolie
1 citron, saft herfra
2 spsk. tørret timian
1 kg broccoli
5 dl Nemfisk Citronsauce
1 dl Den Gamle Fabrik Marmelade Boysenbær
1 dl Bähncke Agurke Relish
Friske krydderurter
Salt og peber

 

 

Sådan gør du

  1. Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.
  2. Fold dem ud og læg dem på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
  3. Vask og vend halve petitkartofler med skræl med 1 dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i en gastrobakke.
  4. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
  5. Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
  6. Opvarm Hollandaise Saucen i en gryde.
  7. Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj, Bähncke Agurke Relish, K-Salat Hollandaise Sauce og friske krydderurter.

Anvendte produkter

produkt Nemfisk Citronsauce Nemfisk Citronsauce

250 g – 10 stk

(varenr. 157484)

produkt Agurke Relish Agurke Relish

900 g – 6 stk

(Varenr. 150624)

produkt Marmelade Boysenbær Marmelade Boysenbær

600 g – 6 stk

(varenr. 151324)

Anvendte produkter

produkt Nemfisk Citronsauce Nemfisk Citronsauce

250 g – 10 stk

(varenr. 157484)

produkt Agurke Relish Agurke Relish

900 g – 6 stk

(Varenr. 150624)

produkt Marmelade Boysenbær Marmelade Boysenbær

600 g – 6 stk

(varenr. 151324)

Værdi til dig i din indbakke

Få de bedste råd, tips og nyeste viden fra vores tværfaglige palette af fageksperter. De omdanner også fremtidens madtrends til værdifulde indsigter for dig.

Privatlivspolitik